Laurens Knoop is professioneel bassist. Hij studeerde in 2008 af als basgitarist en in 2009 als contrabassist aan het conservatorium Zwolle. Hij studeerde bij Henk de Ligt, Wim Essed en Wilton Jongmans.

Laurens is de bassist van de Marinierskapel der Koninklijke Marine,the Charli Green Bigband,het J.O.N.G. Ensemble, de Jong&Vrij Band,the Convocation Bigband, Salsaswoll en Bone-to-Bone.

In theaterseizoen 2010-2011 is Laurens de vaste bassist bij de show 'Ick Hans Liberg' van Hans Liberg.

Drie keer op rij won Laurens met Bigband Allotria het Nederlands Bigband Concours; 2008 de eerste klasse, 2009 en 2010 de hoofdklasse. In 2008 werd hij ook beloond met een solistenprijs. In 2009 kreeg Laurens met zijn basgitaareindexamen de derde vriendenprijs van het conservatorium. Tijdens de eerste edite van het ONWings Blazersfestival won hij met het J.O.N.G. Ensemble de prijs voor het beste kinderconcert. Tot slot stond hij met Mary Had a Little Band in de finale van de Grote Prijs 2009.

Laurens Knoop wordt gevraagd door de meest uiteenlopende artiesten en projecten. Zo heeft hij meegespeeld bij het Nederlands Blazers Ensemble, het JongNBE,het Nederlands Studenten Orkest, Martin Brand, Ronduit Praise Band, Ligeti Acedemie van het ASKO-Schonberg, VU-studentenorkest, MIRA studentenorkest, Christelijk Mannenkoor Assen, Gereformeerd Drachtster Mannenkoor, Bigband Kampen, Charli Greens Trompettissimo, het Ricciotti Ensemble, de Meander Bigband en Jeugd Orkest Nederland.

Laurens woont in Voorthuizen en heeft daar zijn eigen lespraktijk voor contrabas- en basgitaarleerlingen. Van 2009 tot 2011 was hij basgitaardocent aan de Yamaha Muziekschool Rythm&Music te Zwolle.

naar discografie >